Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
POMEM / Sağlık (Guatr)
#1
Merhaba arkadaşlar. Benim guatrım(tiroid) var. POMEM sağlıkta bu sıkıntı olur mu?
Cevapla
#2
14) Kişinin çalışma gücünü bozmayan, şekil bozukluğu yapmamış ve endokrin salgılarda herhangi bir belirti vermeyen iç salgı bezlerinin hastalık veya sekelleri. (gecikmiş puberte, infertilite, tedavi ile düzelmiş hipogonadizm, kriptorşizm ameliyatlısı, erkek ve kadın menopozu, fonksiyon ve şekil bozukluğu yapmamış basit guatr, ötroit nodüler guatr, jinekomasti, meme şekil bozuklukları ve benzeri

Yani çalışmana engel teşkil etmiyorsa sorun olmaz.
Cevapla
#3
Yorumunuz için teşekkürler. Hayır engel durumda değil. Benim rahatsızlığım hipertiroid. Yani vücut metabolizmam sadece hızlı çalışıyor. Sıkıntı bundan ibaret.
Cevapla
#4
(11-03-2016, Saat: 11:26)karaca93 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yorumunuz için teşekkürler. Hayır engel durumda değil. Benim rahatsızlığım hipertiroid. Yani vücut metabolizmam sadece hızlı çalışıyor. Sıkıntı bundan ibaret.

Hakkında hayırlısı olsun.
Cevapla
#5
Amin, cümlemizin.
Cevapla
#6
Tiroid elenme sebebidir! Ancak ilaçla tedavisi var biliyorsunuz ki. Sağlık daire Başkanlığı alt değeri tam hatırlamıyorum ama değerlerin 0.7 ile 4 arasında olmasını istiyor. Çok ilaç kullanirsan ve değerin çok düşerse de şüpheleniyorlar. Sen gitmeden önce 2 hafta da bir hormon ölçümü yaptır ve dediğim değerlere ulasmak için ilaç dozajini ayarla. Sağlık taraması bittikten sonra da kullanmayı bırakma çünkü hastane olumlu yazsa da yine cagirabiliyolar. Ve sakin ilaçla ilgili bişey deme.

Tiroid elenme sebebidir! Ancak ilaçla tedavisi var biliyorsunuz ki. Sağlık daire Başkanlığı alt değeri tam hatırlamıyorum ama değerlerin 0.7 ile 4 arasında olmasını istiyor. Çok ilaç kullanirsan ve değerin çok düşerse de şüpheleniyorlar. Sen gitmeden önce 2 hafta da bir hormon ölçümü yaptır ve dediğim değerlere ulasmak için ilaç dozajini ayarla. Sağlık taraması bittikten sonra da kullanmayı bırakma çünkü hastane olumlu yazsa da yine cagirabiliyolar. Ve sakin ilaçla ilgili bişey deme.
Cevapla
#7
(01-04-2016, Saat: 14:57)defne Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tiroid elenme sebebidir! Ancak ilaçla tedavisi var biliyorsunuz ki. Sağlık daire Başkanlığı alt değeri tam hatırlamıyorum ama değerlerin 0.7 ile 4 arasında olmasını istiyor. Çok ilaç kullanirsan ve değerin çok düşerse de şüpheleniyorlar. Sen gitmeden önce 2 hafta da bir hormon ölçümü yaptır ve dediğim değerlere ulasmak için ilaç dozajini ayarla. Sağlık taraması bittikten sonra da kullanmayı bırakma çünkü hastane olumlu yazsa da yine cagirabiliyolar. Ve sakin ilaçla ilgili bişey deme.

Yorumun için ve vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Evet bende ilacımı kullanıyorum. Fakat bu dönemde ara verdirdi doktor. Hipertiroidi için amelyatsız radyoiyot tedavisi varmış. Nükleer tıp alanına giriyor. Bu tedaviyi olsam hipertiroidi rahatsızlığım geçecek. Fakat nükleer ilaç ile tedavi olduğu için bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum. Değer derken TSH değer ya da T4 değerini mi kastettiniz? Eğer TSH ve T4 değerleri ise TSH: 1.77 ve T4: 1.46 son kan test sonuçlarım da. Ayrıca radyoloji sonucunda da tiroit bezlerim normal düzeyde olarak gözlendi. Şu an bildiklerim sadece bunlar.
Cevapla
#8
Benim de tsh değeri 6.81 çıktı diğer değerler normal sonucunuz ne oldu bildirir misiniz?
Cevapla
#9
(23-05-2017, Saat: 18:00)BozkurtSefa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim de tsh değeri 6.81 çıktı diğer değerler normal sonucunuz ne oldu bildirir misiniz?

Ben onu araştırdım öğrendim. Akademi 0.4 ile 4.0 arası istiyor TSH değerlerini ayrıca TSH değerin normal olsa dahi Anti TPO değerlerin 30 ve üstüyseki TSH'ın çok yüksek büyük ihtimal antikorlarında 100 üstü çıkacaktır teşhisi koydukları zaman eliyorlar direkt. Onun için okuldan çağırıldığınız zaman hap kullanın okula gitmeden önce. Sanırım sizin TSH yüksek olduğuna göre siz hipotiroidisiniz. İyotlu tuz ve iyotlu yemekleri sıklıkla tüketin, ayrıca dere otu kürünü uygulayın ve hapınızı kullanın. Polislik için değil, sağlığınız için dahiliyeye, endokrine ya da genel cereaha gözükebilirsiniz. İhmal etmeyin tiroid çok tehlikeli bir rahatsızlık.


Sonuca gelecek olursak daha okulu kazanamadım maalesef. Okulu kazanırsam sıkıntı yok benim ama iş okulu kazanmakta. Bakalım 20. Dönem POMEM mülakatına gireceğim. Kazanabilirsem tiroidi olan arkadaşları bilgilendireceğim zaten. Ben aktif forumdayım.
                       v51akr.jpg
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Editörün Seçimi: 2017 POMEM&PAEM hazırlanan varsa bu başlık altında toplanalım canlar :) :) Bugr4 231 20,216 8 saat önce
Son Yorum: Bugr4
  POMEM Mülakat tecrübeleriniz tiefblau 3 254 28-05-2017, Saat: 03:40
Son Yorum: .Esra.
  Pomem Başvuru hakkında Tokatlı60 5 112 26-05-2017, Saat: 11:59
Son Yorum: Tokatlı60
Information 20. Dönem POMEM Parkur seymen 3 316 17-05-2017, Saat: 18:28
Son Yorum: seymen
  20. Dönem Pomem Ön Başvuru Tarihlerinde Değişiklik Yapılmıştır Milenyum 37 1,310 15-05-2017, Saat: 22:05
Son Yorum: Ahmet 6161

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi